„Domowe konserwy w słojach i puszkach oraz kiszonki Bożenki" - Robert Winckiewicz
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Książka zawiera szczegółowy opis przechowywania domowej żywności. Autor pokazuje jak w prosty sposób konserwować samodzielnie przygotowane produkty. Szczegółowo opisuje proces peklowania mięsa, wekowania słoików, naturalnej pasteryzacji i zamykania jedzenia w puszkach. Podaje własne przepisy na konserwy mięsne, rybne i myśliwskie, ale nie skupia się tylko na przetworach mięsnych.
Dzieli się z czytelnikami także tajemnicami pysznych i zdrowych kiszonych warzyw takich jak: czosnek, brukselka, grzyby leśne czy kapusta z burakami. Osobny rozdział poświęca też zupom i różnym potrawkom.
Strony: 306, Format: 19 x 25 cm
- Autor: Robert Winckiewicz
- Rok wydania: 2022
- Wydawnictwo: Olesiejuk
- Kategorie: kulinaria
- Oprawa: oprawa twarda