Tartine Bread - Chad Robertson

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 47,50 zł 47.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

• Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
• Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
• Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.

„Najpiękniejsza książka o chlebie”. „The New York Times”

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7357-3
EAN: 9788324073573
Liczba stron: 304
Wydawnictwo: Znak
Format: 205x250mm
 
Tłumaczenie: Anna Hikiert-Bereza
Rok wydania: 2021

 

Wraz z tym produktem inni klienci kupili również:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl