Technologia wędzenia żywności - praca zbiorowa

Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Technologia wędzenia żywności - praca zbiorowa pod redakcją Edwarda Kołakowskiego.
Ta pozycja to kompendium wiedzy o technologii wędzenia wszelkiej żywności - od serów, przez ryby po mięso. To pierwsze, od ponad 60 lat, całościowe ujęcie tej dziedziny wiedzy. W książce omówiono technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia.
Tytuł: Technologia wędzenia żywności
Autor: pod red. Edwarda Kołakowskiego
Wydawca: PWRiL
Rok wydania: 2012
Liczba stron: 426
Wymiary: 155 x 230 mm
Okładka: miękka
ISBN: 978-83-09-01090-6
