Złota Księga Czekolady - Carla Bardi, Claire Pietersen

Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Złota Księga Czekolady - Carla Bardi, Claire Pietersen
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Rok wydania: 2010
Oprawa: twarda
Liczba stron: 704
Format: 17.0 x 21.5 cm
Numer ISBN: 978-83-7626-467-7
Waga: 1752 g
opis wydawcy:
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino.
Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.
Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki – a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię - od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.
